Deskundig advies
Zeer scherpe prijzen

Zonnepanelen van Zonnemarkt

Zonnemarkt helpt u met alles. Van advies tot installatie. Met onze hulp kunt u maximaal profiteren van zonne-energie en besparen op uw energierekening. Een slimme investering dus. Maar dat is slechts een van de voordelen. Het is namelijk ook een milieubewuste keuze die uw verbruik laag houdt. Zonnepanelen op je dak zijn fijn voor uw energierekening en goed voor het milieu. Want zonnepanelen transformeren uw dak van alleen het dak boven uw hoofd tot een bron van groene stroom. 

 

Advies op maat

Bij Zonnemarkt zijn we gespecialiseerd in de levering en installatie van zonnestroomsystemen.

We helpen u met de voordelen van zonnepanelen, maar ook voor het informeren over de kosten van zonnepanelen deinzen we niet terug. Wij willen ervoor zorgen dat u het meeste haalt uit de opgewekte stroom. Van eigen verbruik tot in de laatste kWh, tot de teruglevering bij overschot van opgewekte stroom. Zo zorgen wij ervoor dat zonnepanelen op uw dak een slimme investering wordt. Zo kan iedereen op een makkelijke, voordelige en duurzame manier op de energierekening besparen.

Advies op maat

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Het laten plaatsen van zonnepanelen heeft een aantal voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje.

 

Beter voor het milieu

Zonnepanelen zetten de stralen van de zon om in zonne-energie. Zo haalt u met de zonnepanelen op uw dak groene stroom in huis. En de zon hoeft niet altijd op haar felst te schijnen: ook als de zon achter de wolken verborgen lijkt, wekken zonnepanelen stroom op.

Zonne-energie is beter voor het milieu dan energiebronnen op basis van fossiele brandstoffen. De CO2-uitstoot is namelijk niet aanzienlijk, maar zelfs gigantisch lager dan bij bijvoorbeeld energie van een kolencentrale.


Zonnepanelen besparen op uw energierekening

Met het juiste aantal zonnepanelen voor uw woonsituatie kunt u uw maandelijks energieverbruik dekken en daarmee besparen op de energierekening. Omdat zonnepanelen lang meegaan (sommige van onze producten hebben 25 jaar garantie) kunnen u de kosten van de zonnepanelen terugverdienen met het geld dat u bespaart op de energierekening. Vanaf januari 2023 betaalt u ook nog eens geen btw over zonnepanelen.

 

De opbrengst van zonnepanelen

Bij het installeren van zonnepanelen zorgt u niet alleen voor groene stroom en een lagere energierekening, maar uw huis kan door de verduurzaming meer waard worden. De zonnepanelen zijn een energiebesparende maatregel en zorgen voor lagere maandelijkse lasten.

Daar komt nog eens bij dat u gebruik kunt maken van de salderingsregeling en uw eigen opgewekte stroom bij overschot kunt terugleveren aan uw energieleverancier.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Op basis van uw energieverbruik kunt u besluiten om 6, 8, 10, 12 of 15 zonnepanelen te laten plaatsen. Het aantal panelen bepaalt namelijk ook de opbrengst van de zonnepanelen. Voor de hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft, kunt u uitgaan van het volgende.

  • 6 panelen: Goed voor een eenpersoonshuishouden met een verbruik van 1800 kWh.
  • 8 panelen: Past bij een tweepersoonshuishouden met een verbruik van zo’n 2700 kWh.
  • 10 panelen: Genoeg voor een klein gezin met een verbruik van 3500 kWh.
  • 12 panelen: Verbruikt u als gezin rond de 4500 kWh? Dan zijn 12 panelen perfect.
  • 15 panelen: Een gezin met drie kinderen of meer (en een verbruik van 5000 kWh) kan het beste zo’n 15 panelen laten plaatsen.

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, hangt dus af van uw situatie. Er zijn nog drie dingen die u kunt nagaan:

  1. Wat is uw energieverbruik?
    Uw dagelijks energieverbruik is belangrijk om mee te nemen in de vraag hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Woont u alleen, met uw partner, of heeft u ook kinderen? Om precies te zijn het verbruik in kWh kunt u bijvoorbeeld uw jaarverbruik van afgelopen jaar erbij pakken.
  2. Wat is uw dakoppervlak?
    Het dakoppervlak (waar panelen geplaatst kunnen worden) bepaalt uiteraard ook het aantal zonnepanelen wat u kunt laten plaatsen. Het soort dak bepaalt vervolgens weer het soort montagemateriaal wat u nodig zal hebben. Daarover kunt u hier meer lezen.

Wat is de kwaliteit van de zonnepanelen?
Bij Zonnemarkt zijn we overtuigd dat uw zonnepanelen lang moeten meegaan. Dat is voor zowel u als het milieu het beste. Daarom verkopen wij alleen de beste kwaliteit zonnepanelen, die efficiënt stroom opwekken.

Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen aanschaffen is een investering. Er zijn meerdere manieren waarop u dit kunt aanpakken.


Vanuit eigen financiële middelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering. Het kost wat, maar op de lange termijn bespaart u op uw energierekening. Daarnaast investeert u in uw huis en door de verduurzaming kan de waarde van uw huis weer oplopen. De zonnepanelen verdienen zichzelf op die manier terug.

 

Vanuit de hypotheek

Vaak is het mogelijk om zonnepanelen op te nemen in uw hypotheek. Dit hoeft geen nieuwe hypotheek te zijn. Wanneer u een lopende hypotheek heeft, kan deze met een bouwdepot worden opgehoogd. Zo kunt u de kosten spreiden en investeert u in de verduurzaming van uw woning. Twee vliegen in één klap? Zo zien wij het wel!


Kosten besparen

Daarnaast kunt u zowel op korte als lange termijn geld besparen met het aanschaffen van zonnepanelen. U leest hieronder hoe dat zit.

 

BTW zonnepanelen 2024

Vanaf 2023 hoeft er geen belasting betaald te worden over de zonnepanelen zelf. Er geldt namelijk een nultarief: een belastingtarief van 0%. Het is daardoor voordeliger om zonnepanelen aan te schaffen, maar ook over de montering en aansluiting betaalt u geen belasting. Belangrijk is wel dat het nultarief alleen geldt wanneer de zonnepanelen op een woning óf bij een woning worden geïnstalleerd.

 

Energierekening

Het is ook verstandig om de opbrengst van de zonnepanelen mee te nemen in het kostenplaatje. Dit geldt natuurlijk voor de lange termijn, maar als u genoeg zonne-energie opwekt om het energieverbruik te dekken, kunt u al gelijk besparen op de maandelijkse energierekening.

 

Salderingsregeling

Er bestaan geen subsidies voor zonnepanelen. Wel bestaat er een salderingsregeling. Met de salderingsregeling kunt u zelf-geproduceerde groene stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Deze teruglevering mag u vervolgens weer afstrepen van uw eigen verbruik, wat betekent dat uw overtollige opgewekte zonne-energie kan zorgen voor een kostenbesparing in de maanden dat uw zonnepanelen minder energie opwekken.

Stappenplan zonnepanelen installeren

Uw zonnepanelen worden geïnstalleerd in negen stappen.

Stap 1: Opdrachtverwerking

Wij ontvangen uw opdracht en uw systeem wordt uitgewerkt. Aan de hand van de verkregen informatie over uw systeem en uw wensen wordt er een onderdelenlijst opgesteld en verzameld. Het aantal zonnepanelen en de soorten zonnepanelen zijn op dit moment al vastgesteld.

Stap 2: Inplannen van de installatiedatum of bezorgdatum

Onze afdeling Planning neemt meestal binnen 2-3 weken na de opdrachtverwerking telefonisch contact met u op. Als u zelf nog vragen heeft over uw systeem of installatie, dan kunt u de afdeling Planning telefonisch bereiken via 036 82 00 267.

Stap 3: Bevestiging van de installatie- of bezorgdatum

De datum staat genoteerd en de lijst met onderdelen gaat naar de afdeling Logistiek. Nadat de installatiedatum of de bezorgdatum bevestigd is, wordt de afspraak in de agenda van de betreffende installateur gezet Ook uw spullen zullen op de dag van installatie/bezorging klaar staan.

Stap 4: Voorbereiding van uw kant voor de installatie

  • Denk er over na waar in huis u de omvormer geplaatst wilt hebben en hoe de bekabeling kan worden weggewerkt.
  • Zorg ervoor dat de meterkast leeg en bereikbaar is. Ook de plek van de omvormer moet goed bereikbaar zijn.
  • Het zou fijn zijn als u een parkeerplek voor de bus en lift kunt reserveren of leegmaken op de dag van installatie.
  • Als u voor een plat daksysteem heeft gekozen en u de ballast zelf regelt, dan dient u ervoor te zorgen dat de ballast aanwezig is. Weet u niet precies welke ballasttegels nodig zijn? Neem dan contact op met ons.
  • Als u het systeem op een pannendak laat installeren, dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat u wat reserve dakpannen heeft, voor het geval er enkele breken. De installateurs komen niet terug voor het vervangen van dakpannen indien deze niet aanwezig zijn.
  • Graafwerkzaamheden zijn niet inbegrepen in de installatie.
  • Heeft u buiten de standaard werkzaamheden aanvullende werkzaamheden besproken met uw adviseur? Het is van belang dat deze afspraken schriftelijk worden bevestigd.
  • Heeft u vragen? Dan kan u dit bespreken met de afdeling Werkvoorbereiding- en planning.

Stap 5: Verstrekken van de inloggegevens voor uw online omgeving (optioneel)

Bij onze systemen heeft u de mogelijkheid voor online monitoring. Met deze online monitoring kunt u op de computer of via een app zien wat uw zonnepanelen opbrengen. De online omgeving maken wij een aantal dagen voor de installatie alvast voor u aan. Houd uw mail en ook uw spambox goed in de gaten!

Stap 6: De installatie

De zonnepanelen installatie kan beginnen. Onze team van 2-3 installateurs zal tussen 8.00 en 10.00 bij u op de stoep staan om zonnepanelen te plaatsen. De elektromonteur zal met u bekijken waar u de omvormer geplaatst zou willen hebben. De installateur zal altijd bekijken of dit mogelijk is.

Zodra de panelen gekoppeld zijn aan de omvormer en de omvormer gekoppeld is in uw meterkast, is het systeem klaar om gebruikt te worden. De oplevering van uw systeem gebeurt aan de hand van een afleverbon. Nadat het systeem met u is nagelopen zullen de installateurs u vragen akkoord te geven voor de oplevering.

Wij doen ons uiterste best om de installatie binnen 1 dag af te ronden. Lukt dit niet, dan nemen wij binnen 3 werkdagen na de installatie contact op om een vervolgafspraak in te plannen.

Stap 7: U kunt de app downloaden om uw systeem te monitoren

Afhankelijk van de omvormer die u heeft laten installeren (Growatt, Enphase of SolarEdge) kunt u een app downloaden om de hoeveelheid opgewekte stroom bij te houden.

Stap 8: U ontvangt de factuur van ons

De afdeling facturatie heeft uw afleverbon ontvangen en weet nu dat de factuur verzonden mag worden. U ontvangt onze factuur per mail. De factuur dient binnen 3 dagen na ontvangst betaald te worden. Betaalt u vanuit een bouwdepot of een andere (groene) financiering? Laat dit dan ruim van tevoren aan ons weten, zodat u de factuur op tijd ontvangt.

De materiaalkosten dienen binnen de betalingstermijn voldaan te worden. Mochten er restpunten zijn, dan mogen de installatiekosten voldaan worden als deze zijn opgelost.

Stap 9: Het systeem aanmelden bij verzekering en netbeheerder

Vergeet uw systeem niet aan te melden bij uw inboedel- /opstalverzekering en bij de netbeheerder. Via www.energieleveren.nl kunt u het systeem aanmelden bij uw energieleverancier, zodat zij weten dat u de eigenaar bent van de zonnepanelen. Na het aanmelden kan het opwekken van de stroom beginnen. Vanaf nu gebruikt u zonne-energie om de apparaten in uw huis van stroom te voorzien. De opbrengst van de zonnepanelen bekijkt u makkelijk in de app van uw omvormer.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 

Wat kosten zonnepanelen?

Wanneer u zonnepanelen wilt kopen is het natuurlijk belangrijk dat u weet wat het gaat kosten. De aanschaf is natuurlijk een serieuze investering. Dat kunnen we niet mooier maken dan het is. Wel zorgen wij ervoor dat het ook een goede investering voor u wordt.


De kosten

Bij het kopen van zonnepanelen gaat u ook kosten maken. Dat is onvermijdelijk. U moet de zonnepanelen namelijk aanschaffen en installeren.

De kosten van de zonnepanelen hangen af van het soort zonnepaneel dat u laat plaatsen en ook hoeveel zonnepanelen u laat plaatsen. Bij Zonnemarkt leveren we zonnepanelen van Sunpower, URE Solar en Hyundai Solar.

Daarnaast heeft u ook een omvormer nodig om van de opgewekte zonne-energie gebruik te maken. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de omvormer gelijk goed is, bieden we drie merken: Enphase, Growatt en Solar Edge. Bent u benieuwd wat de precieze kosten voor u zouden zijn? U kunt hier een offerte aanvragen.


Nultarief BTW zonnepanelen 2024

Om het aanschaffen van zonnepanelen aantrekkelijker te maken, betaalt u sinds 2023 geen belasting over de aanschaf, montering of aansluiting van de zonnepanelen. U hoeft hiervoor geen belastingteruggave voor te doen, dus dat scheelt u zowel tijd als geld.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Als u zonnepanelen laat plaatsen, dan wilt u natuurlijk wel dat de zonnepanelen van kwaliteit zijn.

Het uitzoeken van de juiste kwaliteit zonnepanelen hebben wij alvast voor u gedaan. We bieden 3 A-merken zonnepanelen aan, elk met 10 tot 25 jaar garantie:

De zonnepanelen die we verkopen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Door samen met u naar uw situatie te kijken, zorgen we ervoor dat de juiste zonnepanelen terechtkomen op uw dak.

Advies op maat

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Wanneer u bij Zonnemarkt uw zonnepanelen koopt, dan bent u verzekerd van tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen. Er zijn natuurlijk verschillende soorten zonnepanelen, maar wij verkopen alleen hoge kwaliteit panelen. Daarom zijn we er ook van overtuigd dat onze zonnepanelen minstens zo lang meegaan.

U kunt zonnepanelen daarom ook het beste zien als een langetermijninvestering. U verspreidt de kosten van de zonnepanelen en wekt nog vele jaren stroom op. Zo’n langetermijnstrategie is ook beter voor het milieu. En u bespaart ook jaren op uw energiekosten.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn zo gemaakt dat de energie uit de zonnestralen kan worden omgezet in stroom. Zonnepanelen gebruiken hiervoor de lichtdeeltjes uit de straal van de zon.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, maar in de meeste zonnepanelen gebeurt het volgende: de energie van de zon maakt elektronen los uit de twee laagjes silicium (een mineraal) dat in de panelen zit. Hierdoor ontstaat er elektrische spanning in de zonnecel en uiteindelijk energie. Niet oneindig, natuurlijk. Zonnepanelen hebben namelijk een wattpiek: het maximale vermogen dat een paneel kan produceren.

Zonnepanelen hebben overigens niet per se de zichtbare zonnestraal direct nodig. Ook met een wolk ertussen wekken zonnepanelen stroom op. Wel minder, maar er wordt nog steeds duurzame stroom opgewekt. Daarnaast bepaalt het aantal zonnepanelen de stroomopbrengst van zonnepanelen. Op de lange termijn kan een groter aantal panelen ook voor een grotere besparing zorgen.


De omvormer

De zonnepanelen op het dak wekken gelijkstroom op. Omdat de elektrische apparaten in uw huis wisselstroom nodig hebben, plaatsen we ook een omvormer. Deze zorgt ervoor dat de stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen bruikbaar wordt.

 

Hoeveel leveren zonnepanelen op?

De hoeveelheid kWh die zonnepanelen produceren hangt af van een aantal factoren. De opbrengst aan energie verschilt in de praktijk daarom van situatie tot situatie. U heeft er daarom niet altijd invloed op.

  • Het aantal zonnepanelen: Hoe meer zonnepanelen, hoe hoger de opbrengst. Meer zonnepanelen kunnen samen ook meer kWh opwekken.
  • De weersomstandigheden: Daar heeft u helaas geen invloed op. Sommige jaren schijnt de zon meer dan andere. Zeker in Nederland.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Deskundig advies
  • Zeer scherpe prijzen
  • Hoge service & keiharde garanties

Doe de gratis dakscan