Close
Levering uit voorraad
Gegarandeerd snel en zeker!
Alleen topkwaliteit
100% niet goed, geld terug!
Deskundig advies
Kom langs in onze showroom!
 
 036 - 8200267 ma t/m vr 09:00 - 21:00
za 10:00 - 16.00

Zonnepanelen lening / financiering


Een zonnestroomsysteem is een duurzame investering en kan daarom zeer voordelig worden gefinancierd. Zelfs zo voordelig dat ook een gefinancierde investering in zonnestroom vanaf de 1e dag geld oplevert.Er zijn verschillende mogelijkheden om uw duurzame investering te financieren. Wij kunnen u (in samenwerking met onze partners) helpen met een 'groene' lening of een tweede hypotheek.

Een 'groene' lening

Groene leningen zijn leningen specifiek voor duurzame investeringen van particulieren in onder meer zonne-energie. Het geld van een groene lening wordt duurzaam betrokken, wat tot voordeel heeft dat u zeker bent van een echte groene investering en dat u gebruik kunt maken van een zeer aantrekkelijke rente van tussen de 5 en 6%. De rente is in de meeste gevallen ook nog fiscaal aftrekbaar.

Dankzij de groene lening kun je als huiseigenaar een groene investering doen tegen maandelijke kosten, die lager zijn dan de direct gerealiseerde besparing op de energierekening. Daarbij komt, dat de energieprijs jaarlijks stijgt, de lening in 15 jaar is afgelost en zonnepanelen gegarandeerd langer dan 25 jaar meegaan. U gaat dus elk jaar meer besparen en geniet ten minste 10 jaar van gratis stroom!

Om in aanmerking te komen voor een groene lening moet u meestal aan de volgende voorwaarden voldoen:
- U bezit een eigen woning.
- U heeft een vast inkomen uit dienstverband of uitkering en u kunt dit aantonen.
- U woont in Nederland en u heeft een geldig Nederlands legitimatiebewijs.
- U bent ouder dan 20 jaar en jonger dan 70 jaar.
- U voldoet aan de normen voor verantwoord lenen.

Een tweede hypotheek

Nog voordeliger dan een (groene) lening is soms een hypotheek, omdat de hypotheekrente over het algemeen lager is dan de rente op leningen. Net als bij de (groene) lening is ook hier de rente aftrekbaar. Vaak zijn er bij een hypotheek echter eenmalige kosten (zoals notariskosten) die niet gemaakt hoeven te worden bij een groene lening.

Door samenwerking met verschillende lening- en hypotheekaanbieders kan onze partner in leningen, Lavida, u adviseren omtrent de voordeligste mogelijkheden van financiering in uw specifieke situatie.

Neem hiervoor telefonisch contact op via 036 - 82 00 227.

Ideal betaling via Mollie